Parlagfűmentesítés - kötelesség

2021.10.20

Nem lehet elégszer mondani: parlagfűmentesítés!

A parlagfű elleni védekezés jogszabály által előírt kötelezettség az ingatlanok birtokosai (használói, tulajdonosai) számára.

Az általános gyomfertőzés elleni védekezési kötelezettséget kormányrendelet szabályozza. A védekezés költségeit a gyomfertőzött ingatlan tulajdonosának kell viselnie. Az ingatlan használója (tulajdonosa) köteles a parlagfű-virágbimbó kialakulását megakadályozni és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. Ellenkező esetben a hatóság növényvédelmi bírságot szabhat ki.

Miért fontos a parlagfűmentesítés?

A parlagfűmentesítés nemcsak a gyomnövény mezőgazdasági, nemzetgazdasági kártétele miatt fontos, hanem azért is, mert pollenje a lakosság mintegy 20 százalékánál egészségügyi problémát okoz. Az allergia hazánkban a negyedik legfontosabb nem fertőző betegség, jelentősen befolyásolja a mindennapi életvitelt, csökkenti a teljesítőképességet.

Mindezekre tekintettel, de leginkább azért, mert a parlagfűallergiával küzdő társaink életminőségét rendkívüli mértékben rontja a levegőben szálló parlagfűpollen, végezzétek el a gyommentesítést.

Tartsátok a területeiteket gyommentes állapotban!

Segítünk!

Közterületek, nagy méretű ingatlanok (ipari parkok, sporttelepek, parkok) gyommentesítését, rendezését (fűnyírás, sövényvágás) vállaljuk.